top of page
molybdeenplaten.jpg

REFRACTAIRE METALEN - PLANSEE

De keuze van het juiste metaal is bepalend voor de meest efficiënte werking van uw product of proces.

Hieronder vindt u onze verschillende refractaire metalen met gedetailleerde productinformatie en hun verschillende toepassingsvoorbeelden.

mo20poeder.jpg

Molybdeen

Door haar unieke mechanische en chemische eigenschappen is molybdeen een uitzonderlijk materiaal dat tegemoetkomt aan de hoogste vereisten.  Door haar uiterst hoog smeltpunt, zeer lage thermische uitzettingscoëfficiënt en hoog niveau van thermische geleiding wordt het gebruikt in vele verschillende industriële toepassingen.

 

Molybdeen is een echte allrounder.  We gebruiken dit materiaal bij voorbeeld om stroken en draden te produceren voor de lichtindustrie, semiconductorplaten  voor kracht elektronica, electroden voor het smelten van glas, hot zones voor ovens met hoge temperatuur, en sputter targets voor het coaten van zonnecellen en flatscreens.

Wolfraam

U kan Wolfraam opmerken onder alle warme omstandigheden.  Want geen enkel ander metaal weerstaat zo goed aan warmte.  Wolfraam heeft het hoogste smeltpunt van alle metalen waardoor het uiterst geschikt is voor toepassingen bij zeer hoge temperaturen.  Het is tevens gekenmerkt door een uitzonderlijk lage thermische uitzettingscoëfficiënt en een hoog niveau van vormvastheid.

 

Wolfraam is praktisch onverwoestbaar.  Zo gebruiken we dit materiaal voor de constructie van componenten voor hoge temperatuur ovens, componenten voor lampen, alsook componenten die hun toepassing vinden in de medische wereld en bij het aanbrengen van zeer dunne deklagen.

tu20poeder.jpg
ta20poeder.jpg

Tantaal

Indien U op zoek bent naar een metaal met een hoge corrosieweerstand, is tantaal het product dat U nodig heeft.  Tantaal is weliswaar geen edelmetaal, toch heeft ze kenmerken van chemische weerstand die sterk vergelijkbaar zijn met die van edelmetalen.  Bijkomend voordeel is dat tantaal makkelijk te bewerken is bij temperaturen die aanzienlijk lager zijn dan de omgevingstemperatuur ondanks zijn specifieke kristallijne structuur.

 

De corrosieweerstand van Tantaal maakt het tot een kostbaar materiaal voor een groot aantal scheikundige toepassingen.  Wij gebruiken bij voorbeeld ons “onbuigzaam” materiaal om warmtewisselaars te bouwen voor de sector van de bouwuitrustingen, de lastdragers voor ovenconstructies, de implantaten voor de medische industrie en de componenten van condensators voor de elektronische industrie.

Niobium

In werkelijkheid is niobium grijs, net zoals alle andere metalen.  Niettemin wanneer we er een pacifiërende oxidelaag op aanbrengen, zal het metaal schijnen in een breed scala aan kleuren.  Dit is echter niet zijn enige kwaliteit.  Net zoals tantaal biedt ze weerstand aan vele scheikundige producten et kan makkelijk bewerkt worden bij lage temperaturen.

 

Niobium is een specifiek metaal want het combineert een hoge graad van weerstand met een relatief laag soortgelijk gewicht.  Dit materiaal wordt gebruikt voor de productie van centrale elementen van stukken in alle kleuren, de dragers voor verdamping die corrosiebestendig moeten zijn, en maatstabiele bekers voor de groei van diamanten.  Verder wordt niobium gebruikt voor de productie van implantaten dankzij haar grote biocompabiliteit.  Het is tevens het ideale materiaal voor de fabricage van supergeleidende kabels en magneten, dankzij haar hoge transitietemperatuur.

nio20poeder.jpg

Had U graag meer verduidelijkingen over het gebruik, de legeringen, de eigenschappen of haar natuurlijke aanwezigheid, consulteer de uitgebreide site van onze partner Plansee, de nummer 1 in de wereld van refractaire metalen.

bottom of page