top of page
molybdeenplaten.jpg

ELEKTRISCHE SCHAKELAARS

wolfraam-koper.jpg

Wolfraam-Koper (WCu)

Wolfraam-Koper voor SF6 circuit schakelaars
Wolfraam koper materialen worden gebruikt bij ontladingscontacten in SF6 cricuits bij medium- en hoogspanningstoepassingen.  In het hart van de schakelruimte, worden de WCu ontladingscontacten blootgesteld aan extreme mechanische en thermische belasting, met temperaturen van 20.000 K en meer tijdens de ontlading.

 

Wolfraam Koper heeft unieke materiaaleigenschappen.  Een hoge hittebestendigheid is het belangrijkste voordeel van wolfraam, waarbij de aanwezigheid van koper zorgt voor een verhoogde elektrische en thermische geleidbaarheid.

  • Uitstekede weerstand aan vonkontlading

  • Excellente elektrische geleidbaarheid

  • Hoge sterkte

  • Makkelijk bewerkbaar

  • Zeer goede thermische geleidbaarheid

  • Lage thermische uitzetting

koper-chroom.jpg

Koper-Chroom (CuCr)

Koper-Chroom : een geode oplossing schakelaars van mediumspanning
Stroom voor industrieel en privaat gebruik wordt verdeelt op een spanning gaande  van 1kV tot 72.5kV.  In de vacuüm onderbrekers van de mediumspanning worden de koper-chroom contacten aangewend om het elektrisch circuit te onderbreken en te verbinden, soms tot een spanning van 145kV.

 

Koper verzekert de uitstekende elektrische en thermische geleidbaarheid van het contactmateriaal  : de belangrijkste vereiste voor een optimale stroomdoorvoer.  Bij het onderbreken van het elektrisch circuit ontstaat een boog die het materiaal zwaar belast.  Op dat moment is het de hittebestendigheid van chroom die haar rol speelt.  Chroom verhoogt de weerstand tegen boogerosie van het materiaal en heeft een lage neiging tot lassen.  Daardoor voorkomt het chroom dat de zachtere koperdelen versmelten.  En chroom heeft een grote zuurstofaffiniteit.  Hierdoor ageert chroom als een verzamelaar van alle zuurstof die vrij zou komen tijdens het schakelen.

wolfraamcarbide-zilver.jpg

Wolfraamcarbide-Zilver (WCAg)

WCAg schakelaars voor medium- en laagspanning.
De Plansee wolfraamcarbide-zilver schakelaars beantwoorden perfect aan bepaalde stroom noden.  Zij zijn ideaal inzetbaar bij vacuum schakelaars bij spanningen van 7.2 tot 24 kV en hebben een levensduur van meer dan een miljoen schakelingen.

 

Plansee produceert WCag volgens de internationale norm ASTM B 663-94.  Haar wolfraamcarbide-zilver bevat een hoeveelheid zilver die ligt tussen 25 en 60 wt.-%.

Kijk voor meer informatie op de uitgebreide site van onze partner Plansee, de nummer 1 in de wereld van refractaire metalen.

bottom of page